С nova 9 SE Huawei протяга ръка към младите потребители

Новият смартфон на компанията е от среден клас и включва добри опции за снимки и видео
Спонсорирано съдържание | Обновена: 31 мар 2022 11:54 | 31 мар 2022 11:54, Александър Попов
С nova 9 SE Huawei протяга ръка към младите потребители

След като през октомври миналата година Huawei ни изненада с елегантния модел смартфон nova 9, към семейството му вече се присъедини и среден клас устройство с името nova 9 SE. То е насочено към по-младите потребители, търсещи добри параметри на камерата, красив дизайн и интересни възможности за заснемане на видео. Ето и какво може да очаквате от телефона:

Дизайн и дисплей

Едва ли ще имате съществени забележки по отношение на начина, по който изглежда nova 9 SE. Красивият му огледален гръб е първото, което ще грабне погледа ви. Устройството се предлага в три цветови варианта – Crystal Blue, Pearl White и Midnight Black, в отговор на желанието на младите потребители за различни възможности за себеизразяване. Ефектната визия се дължи на 3D стъклото, от което е направен корпусът, комбиниран с лъскавия ефект. Единственият недостатък, който може да бъде избегнат с подходящия кейс, са пръстовите отпечатъци, които остават по гърба на телефона.

Nova 9 SE е ултратънък. Той тежи 191 грама, а рамката му е е едва 1,05 милиметра и очертава 6,78-инчов FullView дисплей с резолюция 2388 x 1080, който показва 16,7 млн. цвята. Всъщност екранът обхваща цели 94,85% от лицето на телефона и има 90Hz честота на опресняване за приятно гледане на видео съдържание.

Камери

Nova 9 SE е оборудван с 108-мегапикселова AI Quad Camera, която помага за създаването на кадри с високо качество, независимо дали става дума за пейзажи, портрети или макроизображения. Снимките са ясни, с висока резолюция, а този ефект не се губи дори при трикратно увеличение.

Системата комбинира 108 MP камера с 8MP ултраширокоъгълна (122°), 2 MP боке камера за по-добри портрети, както и макрокамера. Основната има 1/1,52-инчов сензор, който позволява създаването на добри кадри с нисък шум дори при ниска осветеност. Важно е да отбележим, че основната камера ползва иновативна пикселна технология 9 в 1, за да увеличи размера на пиксела до 2,1 µm. Освен това задната камера има специален алгоритъм, който слива няколко кадъра и позволява улавянето на точния момент, както на дневна светлина, така и през нощта. За вечерните кадри дори е предвиден Super Night Mode.

Предната камера е 16 MP и е широкоъгълна. Тя е създадена с идеята за правене на селфита с приятели и побирането на повече хора в кадъра. Разбира се, от Huawei не са забравили добре познати ефекти като AI Beauty и филтрите. Благодарение на изкуствения интелект и на качеството на камерата, nova 9 SE може да прави селфита и при ниска осветеност, което го прави подходящ за всяко парти.

Видео възможности

Nova 9 SE определено е създаден с мисъл за онези, които обичат да снимат видеа. Опциите му позволяват свободно превключване между предната и задната камера, докато снимате непрекъснато. Същевременно можете да уловите и собствената си реакция на случващото се, като записвате едновременно и от селфи камерата, и от задната камера. В частта с видео обработката са добавени удобни функции, като опцията за търсене на снимки и клипове по ключови думи в галерията на смартфона.

Други удобства

Едно от най-големите предимства на nova 9 SE е, че поддържа 66W Huawei SuperCharge, т.е. телефонът се зарежда изключително бързо. Батерията му е 4000 mAH, а тя се нуждае само от 15 минути, за да се зареди до 60%. Пълен заряд се постига за 36 минути.

По отношение на софтуера смартфонът работи с EMUI 12. Телефонът работи чудесно с всички устройства от екосистемата на Huawei, включително лаптопите, умните часовници и слушалките. Всъщност часовници като Watch GT3 и серията Watch Fit могат да се ползват като „дистанционно“ за правене на снимки, ако nova 9 SE е сложен на статив например. Това се случва през опцията Remote Shutter, която включва и таймер.

Nova 9 SE наличен в конфигурация с 8GB RAM и 128GB вградена памет.

Онова, което предлага новият смартфон от среден клас на Huawei е страхотен ултралек дизайн, чудесни опции за снимки и видео и добър начин да се отличите с красив телефон, което работи с цяла екосистема от други устройства.


Още по темата: nova 9 SE Huawei
Още от

Спонсорирани публикации